מהנעשה בהיכל – כיצד נבחרות עבורכם ההצגות וההופעות הטובות ביותר.
קוראים יקרים שלי,
הפעם נפנה את הזרקור אל היכל התרבות באריאל ובפרט אל האופן בו נבחרים ההצגות והמופעים אותם אנו מעלים להנאתכם.
כדי להתאים בצורה מיטבית את מגוון התוכניות והמופעים לכל קהל תושבי אריאל והסביבה קיימת בהיכל ועדת רפרטואר. הועדה מורכבת מאנשים המייצגים את מגוון האוכלוסיות והמגזרים בארץ ובאזור. תפקידם של חברי הוועדה הוא לצפות צפייה מוקדמת בהצגות ומופעים העומדים לבחירת היכל התרבות ולספק להנהלת ההיכל דוחות משוב כדי שתוכל לבחור במופעים המתאימים ביותר ולספק לקהל הצופים חוויה שתקסום למגוון טעמים כדי שכל תושבי אריאל והסביבה יוכלו למצוא ביטוי בהיכל ולראות בו את ביתם התרבותי.
במסגרת פעילותי בוועדת הרפרטואר נחשפתי לחוויה מיוחדת ומרגשת אותה אני רוצה לחלוק עמכם.. ההצגה "אדגר "של תאטרון" נא לגעת".
מרכז נא לגעת, השוכן לחוף ימה של יפו, הוקם במטרה לשלב אנשים חרשים-עיוורים בחברה ולקדם את צורכיהם ושאיפותיהם ולהעניק להם הזדמנות לביטוי עצמי ולמימוש הזכות הבסיסית ביותר – לתרום לחברה. בצוות התיאטרון משולבים שחקנים חירשים-עיוורים, מוכשרים להפליא אשר מצליחים להעניק גם לקהל הרואה והשומע– את מתנת האמנות.
ההצגה בה צפיתי "אדגר" עוסקת בשגרת חייו של אדם הלוקה בתסמונת "אשר". תסמונת קשה שהלוקים בה מאבדים בהדרגה את השמיעה והראיה . המופע מצליח, ללא מילים, להמחיש לצופים מה קורה בראשו של אדם הלוקה בתסמונת איך הוא מתמודד עם הפחד והחושך הגדול אשר נכפה עליו, כיצד הוא מפיג את בדידותו ומגלה את תשוקותיו כיצד הוא מקשיב בלי לשמוע ומביט בלי לראות.
בסופו של יום ההצגה נוגעת בפחדים של כולנו וברגעים בהם החושך ממלא את נפשנו ומעבר למסע הנפשי המטלטל שאיליו היא לוקחת את הצופים היא מאפשרת לנו דרך לראות את האור מבעד לאפלה. כך שמדובר בחוויה אמנותית וחברתית המשנה תפיסות ומחברת קהילות ומגזרים דרך אומנות ורגש.
אני חושבת שהצגה כזו משתלבת עם ייעודו של היכל התרבות שלנו באריאל לחבר בין אנשים ולאפשר ביטוי של מגוון סגנונות התיאטרון בהקשר זה ובכל נושא אחר אשמח אם תכתבו לי או תביעו את דעתכם כי ההיכל הוא של כולנו!!!
הכרטיסים יישלחו ביום האירוע למספר הטלפון שהוזן בהזמנה
המאחרים יופנו ליציע !